Bükfürdő

 

BÜKFÜRDŐ

A Forum Hoteltől mindössze 28 km-re elhelyezkedő Büki Gyógyfürdő egy igazi négy évszakos kikapcsolódási lehetőség, így bármikor érdemes felvenni bakancslistánkra a pancsolást a vasi városkában!

Bükfürdő tekintetében az időutazás szót használni épp oly helytálló, mint Robert Zemeckis Vissza a jövőbe című remekműve kapcsán. Ha 1957-ben minden az eredeti elképzelések szerint alakul, akkor a település hallatán feltehetően a Ewing-birodalom jutna eszünkbe, és a vasi település lenne az európai Dallas. A sors azonban másképp rendelkezett és a kőolaj helyett egy olyan gyógyvíz szökött a magasba, mely talán még a fekete aranynál is jobban megváltoztatta a helyiek életét.

Az orvoslás művészete a tünetek kezelésében merül ki, míg a természet meggyógyítja a betegséget” – vélekedett Voltaire a felvilágosodás korában, és ez a több száz éves recept volt az, ami megváltoztatta a fürdőváros filozófiáját. Bükfürdő neve az eltelt több, mint ötven esztendőben összefonódott a gyógyulással és az öreg kontinens egyik leghíresebb gyógyhelyévé vált.

Évi egymillió vendég nem tévedhet – hangzott a szlogen az ezredforduló derekán – és a kiemelkedő érdeklődés egy olyan új útra vezette a települést, ami már jócskán túlmutat azon a tényen, hogy Bükfürdő „csak egy gyógyfürdő„. A fejlesztéseknek köszönhetően egy olyan komplexum épült, ami összetettségét és szolgáltatásait tekintve ismét kiérdemelte az egyedülálló jelzőt hazánkban.

A 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkban fekvő fürdő 34 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel áll a vendégek rendelkezésére. A fürdő tökéletes választás a családok – wellness élményekre vágyó párok, vagy akár a gyógyulni vágyó közönség részére is. Pihenjen az ország egyik leghíresebb turisztikai desztinációjában és szálljon meg nálunk!

 

A belépőkről itt találhat aktuális információkat: http://www.bukfurdo.hu/i-zona-gyogy-es-strandfurdok-arak/