Kőszeg

 

Magyarország egyik leghangulatosabb kisvárosa karnyújtásnyi távolságra helyezkedik el Szombathelytől. A Forum Hoteltől indulva nem egészen fél óra alatt érhető el a határszéli település, mely a honi ökoturizmus egyik igazi fellegvára!

A csodás települést nem véletlenül szokták az ország ékszerdobozaként is emlegetni. Az óváros színes házacskái, hangulatos terei, a környék természeti szépségei és remek kirándulási lehetőségei mind csodás helyszínt biztosítanak egy varázslatos, összebújós, andalgós hétvégéhez.

Természetesen a történelem szerelmesei is megtalálják számításaikat, hiszen Magyarország műemlékekben egyik leggazdagabb városa Kőszeg. Ha már ellátogattunk

ide, kötelező megtekinteni az ország egyik legrégebbi várát, mely 1532-ben sikeresen verte vissza a törökök támadását Jurisits Miklós várkapitány vezetésével.

 

A megannyi történelmi emlék ellenére a városka legnagyobb turisztikai vonzereje az ezernyi csodát rejtegető Kőszegi-hegység. A különleges élőflóra rengeteg ritka növénynek és állatnak is otthont nyújt, melyet többféle túraútvonalon keresztül fedezhet fel a Kőszegre látogató turista. A hegyen természetesen kisebb erőfeszítések árán fel lehet kapaszkodni egészen a csúcsig, ahol a Dunántúl legszebb panorámája tárul a szemünk elé az Irottkő kilátó tornyaiból.

További információk és túrajavaslatok Kőszegről: http://www.irottko.hu/hu/programok/termeszetjaras/