Augusztusban nyitotta meg a JOLA Csoport a kedvelt vasi fürdővárosban legújabb szállodáját, a 17 szobás Park Hotel Büköt.

 

A névadás természetesen nem volt véletlen, kifejezetten természetközeli, mégis emberléptékű intézményt álmodtunk meg.
A kisváros szívében elterülő mintegy 5200 m2-es területen korábban fás-bokros, részben felhagyott telkek álltak, melyek már az első terveink szerint is parkosítás alá kerültek, növelve ezzel nemcsak az ide látogatók, hanem a helyi lakosok zöldövezeti élményeit is. Természetesen a parkosítás, fásítás nem megy egyik napról a másikra, de már most látszik a gondozott terület szépsége, méltóan nevünkhöz.

Az épület egy több mint száz éves intézmény átalakítását és bővítését igényelte.
kisváros (korábban falu) meghatározó (Galavits, Lökkös, majd Arany Hordó nevezetű) vendéglóje a 80-as és 90-es években élte fénykorát, majd a 2010-es bezárást követően szenderült Csipkerózsika álmába.

 

Tóth Attila kereskedelmi vezetőnk -aki maga is büki polgár – szívügyének tekintette az épület megmentését, a mai kor igényeihez mérten való felújítását, így az első kapavágásoktól kezdve óvó tekitntete mellett kezdődött meg az építkezés, mely összességében mintegy 2 évet vett igénybe – közte persze a Covid hullámokkal is.

 

Az épület két intézménynek ad otthont: a mintegy 140 fős Hordó Étteremnek, és a 17 szobával rendelkező Park Hotel Büknek  Az étterem természetesen nyitva áll nemcsak a szállóvendégek, hanem a helyiek és a városba érkező más turisták előtt is, két teremben és a teraszon várjuk vendégeinket. Hangulatos, igényes környezetet akartunk megalkotni, ami mindezek ellenére mégiscsak barátságos, hívogató és egyáltalán nem feszélyezi a hozzánk betérőket. A la carte és menüétlapunk mellett hétről hétre ajánlatokkal és egyéb programokkal készülünk. Igen népszerű a hatalmas, több mint 3 méteres akvárium, a gyereksarok, a borfallal díszített lounge, de minden egyéb helyiség is nagy tetszésnek örvend.

 

A Hordó Étterem igyekszik az elődök előtt is tisztelegni, hiszen több évtizeden keresztül ez az étterem volt a közösségi élet központja, részben ezért díszíti a terem központi falát Hegyi Tamás grafikus évtizedeket átölelő falfestménye. Történetünkről itt is írtunk

Az étlapunk ötvözi a hazai és helyi elemeket a nemzetközi konyha fogásaival, mindenki számára igyekszünk csábító alternatívát nyújtani, kitérve persze kitérve az ételintoleranciával küzdőkre is. A fiatalok kedvéért természetesen remek pizzákkal készültünk, de a legbüszkébben talán arra vagyunk, hogy minden friss, környékbeli és a lehető legkevesebb mirelit alapanyaggal dolgozunk. Ez amolyan “melós étlap”, ahogy Turcsányi Tamás séf fogalmazott. Étlapunk

Hotel természetesen nem a helyieket, hanem az elsősorban a fürdőre érkező turistákat igyekszik meggyőzni arról, hogy a híres büki vendégszeretet nem múlt ki.
17 szobát alakítottunk ki: négyet a földszinten a könnyebb megközelíthetőség miatt, saját zárt terasszal, 13-at pedig az emeleten, saját erkéllyel.

Minden szoba alapfelszereltsége:

  • kényelmes franciaágy,
  • minikonyha,
  • ágyazható kanapé (2 illetve egy személyesek),
  • szobaszéf,
  • 125 cm-es televízió,
  • szobatelefon,
  • kényelmes és tágas szobák.

 

A szobákat és a közösségi tereket a Jola vinyl burkolataival borítottuk, melyek már több helyen is bizonyították időtállóságukat, természetesen az elektromos redőnyök, a beltéri ajtók, a műanyag nyílászárók, kültéri WPC burkolatok és kerítésrendszerek is a JOLA kínálatából kerültek ki.

A szálloda az előírásoknak megfelelően annyi zárt, kamerával megfigyelt parkolót alakított ki, ami bőven kielégíti az éttermi és szállodai igényeket.
Hátsó parkolónk mellett alakítottuk ki azt az igényes sportterületet, ahol a tenisz, ping-pong, teqball, sakk, kosárlabda, kézilabda és foci szerelmesei élhetik ki mozgásigényüket. Természetesen minden sporteszköz kölcsönözhető a recepción. Ezen a területen bográcsozó és fedett beülő is kialakításra került.

A szálloda szolgáltatási körei közé tartozik a kerékpár és e-roller kölcsönzés is, ha valaki kétkeréken fedezné fel a környék látnivalóit.

A szálloda udvarán található a szaunaház, mely a jakuzzival kiegészülve privát kikapcsolódást ígér, zárt udvarán pedig napfürdőzhetnek a barnulás és a D vitamin szerelmesei.

Az egész udvart körben díszítik a Fürdő és Bük történetét bemutató képek, némi magyarázattal is. Szeretnénk megmutatni, hogyan is fejlődött városunk az elmúlt 60 évben. Ez a helyiek számára is nagyon érdekes látnivaló természetesen.

Négy csillagos minősítést kaptunk az engedélyeztetési eljárás során, melyet természetesen el is vártunk magunktól. Az engedélyeztetési bizottság jó szívvel adta meg értékelését, és személyes benyomásuk is az volt, ami vendégértékelésinkből is látszik:

Szép, kényelmes, hívogató egységet alkottunk – kiemelt köszönet érte a kivitelezést vezető tulajdonosoknak, Tóth Attilának és Rapport Tamásnak, valamint a Jola Csoport számos dolgozójának:

 

Sejber Dániel termékmenedzsernek, Bazsó Gergely marketing vezetőnek, Nyirádi Zoltán és Sárközi András raktárosoknak, Hegyi Tamás grafikusnak, Varga Gábor szállodai és Nagy Péter éttermi projektvezetőnek, Turcsányi Tamás séfnek.

 

Vujity Tvrtko és tulajdonosok: Tóth Attila és Rapport Tamás