9700, Szombathely, Kossuth Lajos u. 2. | Tel.: +36 70 448-8098 | [email protected]

26 febr

Csónakázó tó

Szombathely egyik fő látványossága a Csónakázó tó, ami szállodánktól kb. 25 perc sétára található. Már több mint 50 éve élvezheti a szombathelyi lakosság a város egyik legközkedveltebb szabadidős helyszínét. Jó időben kikapcsolódni vágyó emberek sokasága sétál a tó körül, hattyúkat, vadkacsákat etető gyermekek látványa fogad.

A szabadidő sportot űzők körében is nagy népszerűségnek örvend a tó. Egész nap fáradhatatlanul róják a köröket az egészségükre odafigyelő emberek. A Csónakázó tó mellett néhány éve alakítottak ki egy kültéri fitness parkot a kicsik és nagyok örömére. A tavon engedéllyel horgászni is lehet. A szerencsés horgászok foghatnak itt harcsát, csukát, amurt és süllőt is. Nyári szezonban pedig csónakot és vizibiciklit is kölcsönözhetünk. A tó közepén egy kis sziget áll, amire akár át is gyalogolhatunk. A Csónakázó tó jó néhány szabadidős eseménynek is helyszínéül szolgál.

Minden évben júniusban megrendezésre kerül itt a Szent Iván éji vigasságok elnevezésű esemény. Ekkor hatalmas kirakodóvásárral, zenés programokkal, ünneplik az emberek az év leghosszabb napját. Az éjféli tűzijáték pedig felejthetetlen. Szintén nyári program a tavon a Sárkányhajó Fesztivál. Nagyon különleges látványt nyújtanak a tavon ezek az érdekes hajók. Aki csobbanna egyet a tó vizében, az megteheti, ha benevez a Vasi Vasember Triatlon versenyre. Ők ugyanis a Csónakázó tó vizében úsznak. Ősszel futóversenyt rendeznek a Tó körül minden korosztály számára. Az ovisoktól a senior kategóriáig mindenki benevezhet erre a versenyre. Novembertől-februárig pedig a Csónakázó tó melletti Műjégpályán korizhatnak a friss levegőn gyerekek és felnőttek egyaránt.

 

Térkép