Vas megye talán az ország egyik legnépszerűbb és legsokrétűbb turisztikai desztinációja, mely évente milliós nagyságrendben vonz vendégeket. A hazánkban – március közepén induló – koronavírus járvány a régió turisztikai attrakcióit is negatívan érintette, a szolgáltatók többsége a kötelezően elrendelt üzemszünet áldozata lett. A szigorítások enyhítésével és eltörlésével azonban a megye látványosságai ismét megnyithatják kapuikat a vendégeknek. A következő bejegyzésünkben az elérhető szolgáltatásokat vesszük lapszámba, nézzük hol és mit lehet a régiónkban csinálni.

A legfrissebb adatok szerint (05.28.) Vas megye az ország egyik legbiztonságosabb pontja – a gyors és hatékony intézkedéseknek köszönhetően a vírus nem tudott átlépni a tömeges fertőzések fázisába az osztrák határszélen.

GYÓGYTURIZMUS – WELLNESS

Hazánk talán két legnépszerűbb fürdője is Vasban található – Sárvár és Bükfürdő megannyi turista kedvelt üdülőhelye. A két kiemelkedő érdeklődésre számot tartó fürdőhely közül Bükfürdő május 29-én, míg a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő június 12-én nyitja strandfelületét. A turisztikai attrakciók vezetőitől megtudhattuk, hogy nagyon komoly és szigorú előírások mentén – a vendégek egészségét és biztonságát szem előtt tartva kezdenek üzemelni.

A nyitva-tartást és az aktuális belépési információkat a fürdők Facebook oldalukon folyamatosan aktualizálják. Naprakész információkért látogassatok el a közösségi oldalukra!

Bükfürdő Büki Gyógyfürdő | Termalfurdok.com

Bükfürdő 05.29-től várja a vendégeket

Sárvár Fürdő - Programlehetőségek.hu

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 06.12-én nyitja kapuit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A celldömölki Vulkán fürdő 05.30-tól várja a strandolni vágyókat, a Mesteri Termál 06.15-től nyílik, míg a szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness 05.29-től td vendégeket fogadni.

ARBORÉTUMOK

Mindkét gyönyörű helyi arborétum várja már vendégeit. A Szombathelytől fél órás autóútra elhelyezkedő Jeli arborétum és a Szombathelyen található Kámoni arborétum is nyitva tart a természetszerető turisták részére.